top of page

Adem

 

Ademhalen is heel gewoon, noodzakelijk zelfs. Je kunt snel of langzaam ademhalen. Ademhalen omdat je zuurstof nodig hebt, voor meer energie, maar ook om te ontspannen of als therapeutisch middel, een middel om meer in contact te komen met je gevoel.

Met bewust verbonden ademen bereik je diepere lagen in jezelf. Bij deze ademhaling verbind je de inademing met de uitademing, dus ademhalen zonder pauzes. Deze ademhaling kan je helpen het onbewuste bewust te maken.

Veel mensen hebben zichzelf aangeleerd om oppervlakkig te ademen, heel snel te ademen of de adem vast te zetten. We beginnen hier vaak mee wanneer we iets spannend vinden of bepaalde gevoelens liever niet willen voelen, het kan zelfs een ademhalingspatroon worden. We onderdrukken eigenlijk iets wat niet te onderdrukken valt, misschien lukt dit wel tijdelijk, maar uiteindelijk wil alles wat er niet mag zijn, toch naar buiten om gevoeld, gezien en erkent te worden. 

De verbonden ademhaling helpt je je natuurlijke ademhaling te herstellen. Het brengt je aandacht van buiten naar binnen, van denken naar voelen, naar verbinding met jezelf, je gevoelens en alles wat in jou leeft.


 

 

Recensie

Ik heb deze ademsessie ervaren als een soort reis door mijn gevoelswereld. Op deze reis kwam ik veel  emoties tegen, soms ook ‘oude gevoelens’. Van verdrietig en eenzaam tot verwonderd, creatief, dankbaar en nog veel meer. Goed dat deze reis met de adem,  ruimte en toegang gaf naar mijn gevoelswereld. Gevoelens die me raakten. Ze mochten er allemaal zijn in deze ademruimte. Vrij.

Ans

Recensie

Een woordeloos ontmoeting met mezelf. Voel en ervaar.

Karin

Recensie

Het ademwerk is voor mij een verbinding met het licht, met ruimte, rust en warmte. Het voelt als kiezen voor het leven en maakt mij vitaler. Na een ademsessie voel ik mij bruisen in verstilling.

Helga

bottom of page