Caterpillar Yin Yoga
Dangling Yin Yoga
Eindontspanning Yin Yoga
Shoelace Yin Yoga
Yin Yoga Jouw Levensdans
Shoelace Yin Yoga
Klankschalen Yin Yoga & Klank

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige, zachte en toegankelijke vorm van yoga, waarbij de nadruk ligt op het versterken en versoepelen van gewrichten en dieperliggende weefsels (pezen, banden en bindweefsel). Met Yin Yoga leer je om helemaal te ontspannen.  

We doen rustige zittende en liggende houdingen, waarbij je, je spieren steeds meer laat ontspannen. Iedere houding wordt 3 tot 5 minuten aangehouden. Yin Yoga brengt flexibiliteit, kracht en gratie in het lichaam, emoties en geest. Je voelt je na afloop heerlijk ontspannen en soepel. 

In de Yin yoga les gaat het niet over de vorm; de perfecte houding of hoe we eruit zien.
Ieders lichaam en bottenstructuur is verschillend, je doet elke oefening dan ook binnen jouw mogelijkheden. Er is geen goed of fout. Wat past bij jouw lichaam? Om de houdingen zo ontspannen mogelijk te maken wordt er vaak gewerkt met kussens en bolsters.

Yin Yoga kan je helpen om te ontdekken wat je ten diepste wilt en wat goed voor je is. Tijdens de oefeningen heb je de tijd om naar binnen te keren en te ervaren wat er in je leeft.
Door de langdurige rek wordt het bindweefsel soepeler en krijg je meer ruimte in je gewrichten. Door het stretchen van je lichaam komt er letterlijk spanning en stress los. Energie gaat beter stromen en je zult je vitaler en vrijer voelen er ontstaat meer rust en ruimte in je hoofd.

Restorative Yoga

Restorative Yoga betekent herstel yoga. Het is een meditatieve yogavorm waarbij je ontspannende houdingen aanneemt.  

 Je lichaam wordt over het algemeen in liggende en af en toe in zittende houdingen ondersteund door kussens en dekens. Deze ondersteuning helpt je om spierspanning los te laten en diep te ontspannen. Daarnaast zorgt de ondersteuning van kussens en dekens er voor dat er gemakkelijker een overgave aan ‘niets doen’ kan ontstaan, zodat in die rust en zachtheid, de herstelmodus (parasympatische zenuwstelsel) van het lichaam wordt geactiveerd. 

De houdingen worden soms wel 20 minuten aangehouden zodat je alle tijd hebt om in de ontspanning en zachtheid terecht te komen.
Tijdens de les is de aandacht voor een groot deel op de ademhaling en het voelen van het lichaam gericht, zodat je meer naar binnen gericht bent en er meer rust in het lichaam en hoofd ontstaat. 

Yoga Nidra

Yoga Nidra verwijst naar slaap, het wordt ook wel slaapyoga genoemd. Maar niet zomaar slaap. Nidra verwijst naar slaap waarbij de zintuigen tijdelijk afgesloten zijn van externe prikkels, prikkels die van buiten komen. Een staat die tussen slapen en waken inligt.


Tijdens de Yoga Nidra richt je de zintuigen naar binnen, dit gebeurd heel geleidelijk, door het bewustzijn van lichaamsdeel naar lichaamsdeel te verplaatsen.

Het doel van Yoga Nidra is om het bewustzijn van de externe wereld naar de interne wereld te verplaatsen. Hoe meer je aandacht naar binnen is gericht hoe meer je lichaam, zintuigen en geest tot rust kunnen komen. 

2018 Jouw Levensdans

Bezoekadres:

Esther van der Geer

Molenstraat 187

7321 BE Apeldoorn
 

Tel: 06-13193961

jouwlevensdans@live.nl

Postadres:

van Miereveltstraat 18

7312 RZ  Apeldoorn

 

KvK: 54294150

Contactformulier