top of page
Butterfly Yin Yoga
Klankbuizen Yin Yoga
Ontspannen handen Yin Yoga
Child Pose Yin Yoga
Butterfly Yin Yoga
Binaural Beats
Relax Pose
ESTHER

Mijn naam is Esther van der Geer en ik heb inmiddels 50 jaar levenservaring opgedaan.

Voor mij is de mooiste reis van het leven de reis binnen in mijzelf. De reis naar mijn kern, wie ik werkelijk ben. Geluk zit voor mij in werkelijke ontmoetingen met mijzelf en de ander.

Jarenlang heb ik in de zorg gewerkt (vanaf mijn 18e). Hier waren veel mooie ontmoetingen met mensen, in mijn werk als groepsleidster, coördinator en psychosociaal begeleider. Wanneer je een ander ontmoet, ontmoet je ook jezelf.

Ontmoeten vind ik op z'n mooist als er niets moet, zoals het woord ook zegt. Zijn wie je bent zonder maskers, helemaal jezelf mogen zijn in alle facetten. Wanneer ik helemaal mijzelf ben voel ik mij licht, ontspannen, stromend, blij, vitaal vol van liefde voor mijzelf en de mensen om mij heen, vol van leven.

Ik heb gecertificeerde trainingen gevolgd op het gebied van Ademwerk/Rebirthing; de Consious Breathwork Training in 2013 bij Ursula Aerts en een bijscholing Rebirthing van de BIVT. Zelf heb ik veel Ademwerk ondergaan wat voor mij heel helend was.

In 2014 heb ik ontdekt hoe heerlijk ik het vind om met klanken te werken. Zowel met instrumenten als met stem. In dat jaar ben ik een klanktraining gaan volgen bij Soundfulness® en ben gecertificeerd klankwerker. In 2016 heb ik cursussen Fonoforese (werken met stemvorken) gevolgd bij Ronne van den Hurk en in 2017 een cursus therapie met klankschalen bij Muzikind.

Ik vind het heerlijk om mensen mee te nemen in de ontspanning en je de kracht van klanken te laten ervaren. Klank laat lichaamsenergie stromen en ontspant de geest, het gaat voorbij het denken rechtstreeks naar het hart.

In maart 2018 heb ik mijn opleiding als Yin Yoga docente afgerond bij de Yogaschool van Johan Noorloos. 

In juni 2019 heb ik een bijscholing gevolgd  m.b.t. Yin Yoga bij lichamelijke klachten, bij Fysiotherapeute en Yin Yoga docente, Manja Weijers. In oktober en november 2019 een bijscholing Yin Yoga en chronische klachten, door Skadi van Paaschen.  In maart 2020 een bijscholings dag Do In Yoga van Lilian kluivers. In juni 2020 heb ik de opleiding Restorative Yoga bij Diana van der Gaast afgerond.

In november 2020 ben ik gestart met een teacher training Yoga Nidra van Rashna Tjikhoeri.
In januari 2021 heb ik een Yoga Nidra bijscholing gevolgd bij Diana Aben.

Ik heb voor Yoga gekozen omdat ik iets wil doen en overbrengen aan mensen waarbij het lichaam betrokken wordt en je in stilte naar je eigen gevoel kan gaan op alle lagen. De laag waar jij op dat moment aan toe bent. Waar ik maar ook jij niets hoeft in te vullen, geen therapeutische vragen te stellen. Waar ik een bedding en omgeving mag creëren waarbij het veilig is en waar mag zijn wat is.

Je hoeft niet te voldoen aan vormen. Het gaat niet om wat je allemaal wel of niet kan. Hoe ver je in de houding komt ter vergelijking met je buurman of buurvrouw. Het gaat erom dat je aan gaat voelen wat goed is voor jou, wat kan jij op dit moment. Kun je je hieraan overgeven? En wanneer je je aan het moment overgeeft, zal je steeds dieper zakken, steeds meer ontspannen en op plekken komen waar je normaliter niet zo maar komt.

Naast mijn opleiding als Maatschappelijk Werker heb ik trainingen gevolgd voor Bodydrum Release, Voice Dialoque, Innerlijk Kindwerk, Werkelijk Waarnemen, Reiki, Rebalancing massage, Meditatie cursussen en The Work van Byron Katie. Voor mij is het allerbelangrijkste wat ik in mijzelf ontdekt en geheeld heb.

Graag ontmoet ik jou.

Esther van der Geer Yin Yoga & Klank
bottom of page