top of page
Klankschalen Jouw Levensdans
Yin Yoga Louw Levensdans
Esther van der Geer Yin Yoga & Klank
Eindontspanning Yin Yoga
Klankschaal Yin Yoga
Klankbuizen Yin Yoga en Klank Jouw Leven
Eindontspanning Yin Yoga

Klank

De kracht van Klank
 

Klank is een middel om in harmonie te komen. Het helpt je gedachten los te laten en je lichaamsenergie gaat weer stromen. Klank biedt je de mogelijkheid om in een diepe ontspanning te komen, waardoor stress symptomen verminderen. Deze diepe ontspanning ervaren veel mensen als een toestand die tussen waken en slapen in ligt, een staat die je ook tijdens meditatie kan ervaren. 

Iedereen ervaart een klankontspanning op zijn of haar eigen manier, zoals je hieronder kunt lezen in de recensies. Wat iedereen wel hetzelfde ervaart is de ontspannende werking ervan.

Veel mensen spannen onbewust allerlei spieren aan, bijvoorbeeld bij het werken achter een computer of als je studeert, hoe vaak merk je bijvoorbeeld dat je je kaken op elkaar klemt of je voorhoofd fronst. Spieren zijn eigenlijk bedoelt om aan te spannen als je lichamelijk werk verricht. Gespannen spieren hebben een activerende invloed op de hersenen, de hersenen blijven in een waaktoestand.

​Voor veel mensen is echt ontspannen lastig in de praktijk te brengen.

​Hoe ontspannen je je voelt heeft o.a. te maken met je hersengolven. 

​Hersengolven geven een beeld van de hersenactiviteit weer. Hoe trager de hersengolven hoe rustiger en meer ontspannen je je voelt. Het beïnvloed je gemoedstoestand. Heb je veel snelle hersengolven dan kan het zijn dat je je onrustig en gestrest voelt, niet helder in je hoofd en gedachten die van hot naar her springen niet rustig te krijgen.

Onderzoek heeft aangetoond dat de frequentie van onze hersengolven zich aanpassen aan de frequentie van geluid. Ook kun je hersengolven vertragen door meditatie en met je adem.

Om je te helpen te ontspannen gebruik ik tijdens een meditatieve klankontspanning verschillende akoestische instrumenten, zoals klankschalen, de gong en oceandrum. Het geluid en de trillingen hiervan helpen de hersengolven om in een lager ritme te komen, wat een kalmerende rustgevende invloed heeft op je lichaam en geest.

Recensie


Wat een bijzondere ervaring was dit zeg. Niet in woorden uit te drukken… Fijn om dit te ondergaan. Je bracht mij in een soort andere dimensie. En je stem raakt diep aan. Dank je wel.
 

Esther

Recensie


"Even niets..........
Niets dan golven van verschillende klanken en ritmes. Het was voor mij een afwisselende reis leidend tot een diep gevoel van ontspanning en vrede."

Manon

Recensie
 

Een uur tussen waken en slapen. Het ene moment meer naar binnen gericht, dan weer de aandacht naar buiten. Heel ontspannen, terwijl ik wilde avonturen beleefde. Ontspannen en fit of actief of helder de dag vervolgen. Heel erg bedankt
 

Vera

Recensie
 

Wat een bijzondere belevenis. Terug in allerlei levens. Ik ben er nog een beetje beduusd van! Heerlijke klanken en fijn ontspannen. Dank je wel.
 

Ingrid

Recensie
 

Heerlijk ver weg geweest, het was weer erg fijn ontspannend.
 

Anita.

Recensie
 

De hele wereld rond alle windstreken bezocht en doorvoelt… tijd en ruimte bestonden niet meer. Ontmoeting met je ware zelf. Dankbare groet.
 

Cindy
 

Recensie
 

Wat een warme geruststellende klanken. Heerlijk om bij te ontspannen.
Warme groet.

 

Elly
 

Recensie
 

Een uur totale ontspanning! Meegevoerd en “los” van de drukte en hectiek: door magische klanken! Een heerlijk “vacuüm”
 

Antje
 

Recensie
 

Heerlijk ontspannen en tintelingen over mijn hele lijf. Genoten van de mooie zachte, twinkelende en ruisende klanken. Dank je wel.
 

Margreet
 

bottom of page