Klankschalen Jouw Levensdans
Yin Yoga Louw Levensdans
Esther van der Geer Yin Yoga & Klank
Eindontspanning Yin Yoga
Klankschaal Yin Yoga
Klankbuizen Yin Yoga en Klank Jouw Leven
Eindontspanning Yin Yoga

Klank

De kracht van Klank

Klank is een middel om in harmonie te komen. Het helpt je gedachten los te laten en je lichaamsenergie gaat weer stromen. Klank biedt je de mogelijkheid om in een diepe ontspanning te komen, waardoor stress symptomen verminderen. Deze diepe ontspanning ervaren veel mensen als een toestand die tussen waken en slapen in ligt, een staat die je ook tijdens meditatie kan ervaren. 

Ik gebruik verschillende akoestische instrumenten, zoals klankschalen en de gong. Het geluid en de trillingen hiervan helpen de hersengolven om in een lager ritme te komen.


Hersengolven geven een beeld van de hersenactiviteit weer en vaak ook de gemoedstoestand waarin iemand zich bevindt. Hoe meer je je ontspant hoe lager de golflengte in je hersenen is. Er ontstaat een diep gevoel van rust. Je energie laadt op en spanning wordt losgelaten.

De noodzaak van Ontspanning 

Er komen veel indrukken op ons af in ons dagelijks leven. Via werk, media en mensen om ons heen. Bij veel mensen is de balans zoek tussen inspanning en ontspanning. Een korte periode van stress is meestal geen probleem, maar als we onszelf langdurig bloot stellen aan stress, dan raakt de rek eruit.

 

Als je evenwicht kunt creëren tussen spanning en ontspanning, ontstaat er een sterke emotionele basis. Hierdoor sta je steviger in je schoenen en veel meer ontspannen in het leven.

Helaas is echt ontspannen voor veel mensen lastig in de praktijk te brengen. Vooral wanneer je een druk leven hebt vol verplichtingen en je het gevoel hebt te moeten voldoen aan de verwachtingen van anderen. In stressvolle situaties vergeten we te ontspannen, zodat de boog steeds verder gespannen raakt.

Hoe meer drukte je ervaart in en om je heen, des te meer ontspanningsmomenten heb je nodig.

Je lichaam heeft ontspanning nodig om te kunnen herstellen. Ontspanning werkt helend.

Wanneer je ontspant kun je meer naar je lichaam luisteren. Je ademhaling wordt rustiger en je ontwikkelt meer zelfvertrouwen.

2018 Jouw Levensdans

Bezoekadres:

Esther van der Geer

Molenstraat 187

7321 BE Apeldoorn
 

Tel: 06-13193961

jouwlevensdans@live.nl

Postadres:

van Miereveltstraat 18

7312 RZ  Apeldoorn

 

KvK: 54294150

Contactformulier