Klankschalen Jouw Levensdans
Yin Yoga Louw Levensdans
Esther van der Geer Yin Yoga & Klank
Eindontspanning Yin Yoga
Klankschaal Yin Yoga
Klankbuizen Yin Yoga en Klank Jouw Leven
Eindontspanning Yin Yoga

Klank

De kracht van Klank
 

Klank is een middel om in harmonie te komen. Het helpt je gedachten los te laten waardoor je lichaamsenergie weer gaat stromen. Klank bied je de mogelijkheid om in een diepe ontspanning te komen, waardoor stress symptomen verminderen. Deze diepe ontspanning ervaren veel mensen als een toestand die tussen waken en slapen in ligt, een staat die je ook tijdens meditatie kan ervaren.
 

Iedereen ervaart een klankontspanning op zijn of haar eigen manier, zoals je hieronder kunt lezen in de recensies. Wat iedereen wel hetzelfde ervaart is de ontspannende werking ervan.
 

Er komen veel indrukken op ons af in ons dagelijks leven. Via werk, media en mensen om ons heen. Bij veel mensen is de balans zoek tussen inspanning en ontspanning. Een korte periode van stress is meestal geen probleem, maar als we onszelf langdurig bloot stellen aan stress, dan raakt de rek eruit.
 

Veel mensen spannen onbewust allerlei spieren aan, bijvoorbeeld bij het werken achter een computer of bij het studeren. Hoe vaak merk je bijvoorbeeld dat je je kaken op elkaar klemt of je voorhoofd fronst? Spieren zijn eigenlijk bedoelt om aan te spannen als je lichamelijk werk verricht. Gespannen spieren hebben een activerende invloed op de hersenen, hierdoor blijven de hersenen in een waaktoestand.
 

​Vooral wanneer je een druk leven hebt vol verplichtingen en je het gevoel hebt te moeten voldoen aan de verwachtingen van anderen, is echt ontspannen lastig in de praktijk te brengen. In stressvolle situaties vergeet je dan te ontspannen, zodat de boog steeds meer gespannen staat.
 

​Je lichaam heeft dus ontspanning nodig om te kunnen herstellen. Ontspanning werkt helend. Door de rustgevende ervaring van de klankontspanning kan jouw lichaam even helemaal ontspannen, een echt moment voor jezelf.
 

Ontspanning heeft voor een groot deel te maken met hersengolven.
Onze hersenen bestaan uit zo’n 100 miljard zenuwcellen (neuronen). Deze neuronen communiceren met elkaar doormiddel van elektrische signalen. Deze signalen (of hersengolven) communiceren met de rest van het lichaam en variëren van snel tot langzaam.

 

Hersengolven geven een beeld van de hersenactiviteit weer. Hoe trager de hersengolven hoe rustiger en meer ontspannen je je voelt. Het beïnvloedt je gemoedstoestand. Heb je veel snelle hersengolven dan kun je je onrustig en gestrest voelen. Je gedachten springen dan van hot naar her en zijn niet rustig te krijgen en je hoofd voelt vaak niet heel helder.
 

Onderzoek heeft aangetoond dat de frequentie van onze hersengolven zich aanpassen aan de frequentie van geluid. Om je te helpen te ontspannen gebruik ik tijdens een klankontspanning verschillende akoestische instrumenten, zoals klankschalen, de gong, koshi’s en oceandrum. Het geluid en de trillingen hiervan helpen de hersengolven om in een lager ritme te komen. Wat een kalmerende rustgevende invloed heeft op je lichaam en geest.
 

Er zijn ook andere manieren om je hersengolven te vertragen. Dit kan o.a. door meditatie en met je adem.
 

Tijdens de Yin Yogalessen die ik geef maak ik gebruik van klank tijdens de eindontspanning.
Ook bied ik af en toe een klankontspanning in een groep aan waar je je voor kunt opgeven, zie hieronder de recensies.

Recensie


Wat een bijzondere ervaring was dit zeg. Niet in woorden uit te drukken… Fijn om dit te ondergaan. Je bracht mij in een soort andere dimensie. En je stem raakt diep aan. Dank je wel.
 

Esther

Recensie


"Even niets..........
Niets dan golven van verschillende klanken en ritmes. Het was voor mij een afwisselende reis leidend tot een diep gevoel van ontspanning en vrede."

Manon

Recensie
 

Een uur tussen waken en slapen. Het ene moment meer naar binnen gericht, dan weer de aandacht naar buiten. Heel ontspannen, terwijl ik wilde avonturen beleefde. Ontspannen en fit of actief of helder de dag vervolgen. Heel erg bedankt
 

Vera

Recensie
 

Wat een bijzondere belevenis. Terug in allerlei levens. Ik ben er nog een beetje beduusd van! Heerlijke klanken en fijn ontspannen. Dank je wel.
 

Ingrid

Recensie
 

Heerlijk ver weg geweest, het was weer erg fijn ontspannend.
 

Anita.

Recensie
 

De hele wereld rond alle windstreken bezocht en doorvoelt… tijd en ruimte bestonden niet meer. Ontmoeting met je ware zelf. Dankbare groet.
 

Cindy
 

Recensie
 

Wat een warme geruststellende klanken. Heerlijk om bij te ontspannen.
Warme groet.

 

Elly
 

Recensie
 

Een uur totale ontspanning! Meegevoerd en “los” van de drukte en hectiek: door magische klanken! Een heerlijk “vacuüm”
 

Antje
 

Recensie
 

Heerlijk ontspannen en tintelingen over mijn hele lijf. Genoten van de mooie zachte, twinkelende en ruisende klanken. Dank je wel.
 

Margreet